Pensioen in eigen beheer afgeschaft: welke keuze maakt u?

Sinds 1 juli 2017 kunt u geen pensioen meer opbouwen in uw eigen bv. Het pensioen in eigen beheer is afgeschaft. Maar wat te doen met uw bestaande pensioenvoorziening in eigen beheer? U kunt kiezen uit drie mogelijkheden, afhankelijk van uw keuze moet uw partner instemmen en heeft u een informatieplicht richting de Belastingdienst. In deze advieswijzer leest u hier meer over.

Alles zullen we eerlijk delen. Ook een pensioentekort bij echtscheiding.

Op14 april 2017 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over de afstorting van in de eigen beheer opgebouwde pensioenrechten bij een echtscheiding (ECLI:NL:HR:2017:693).

In vier etappes koerst u door de nieuwe dga-pensioenregels

Nu er een definitieve streep is gezet door pensioen opbouwen in eigen beheer, zult u de komende tijd de nodige beslissingen en acties moeten ondernemen. In vier etappes koerst u door de belangrijkste aandachts- en actiepunten.

Pensioen in eigen beheer afgeschaft! Wat nu? Update 2017

Bent u directeur-grootaandeelhouder en bouwt u pensioen op in uw bv? Dat kan per 1 april 2017 niet meer. Daarmee is de Eerste Kamer 7 maart 2017, akkoord gegaan. Wat betekent dit voor u?

Wanneer wordt pensioen in eigen beheer nu afgeschaft?

Nadat eind december de afschaffing van het pensioen in eigen beheer werd uitgesteld, staat deze nu weer op de rails. De indexatiekwestie die aanleiding was voor dit uitstel, is opgelost. Als alles parlementair meezit is, per 1 april aanstaande de afschaffing alsnog een feit. U heeft vanaf die datum dan nog drie maanden de tijd, dus tot 1 juli, om met uw pensioenopbouw te stoppen.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer info? Vul hieronder je emailadres in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt