Due Diligence

Home » Diensten » Specialisaties » Due Diligence
Due Diligence | FSV Accountants + Adviseurs

Weet wat je koopt

De due diligence experts van FSV Accountants + Adviseurs staan u graag bij wanneer u overweegt een bedrijf over te nemen. Hoe voorkomt u dat u bij de overname van een bedrijf een kat in de zak koopt? Door zorgvuldig onderzoek te doen naar hetgeen u overneemt. Met due diligence kunnen beslissingen binnen een acquisitieproces goed worden onderbouwd en risico’s veilig worden onderkend.

Due diligence betekent in het Engels gepaste zorgvuldigheid en verwijst naar het proces van zorgvuldig analyseren, onderzoeken en evalueren van data en informatie. Dit gaat verder dan alleen een boekenonderzoek. Binnen een volledig due diligence-onderzoek zijn diverse subonderzoeken te onderscheiden, zoals: financiële -, fiscale -, IT -, juridische -, of personele due diligence.

We lichten de hele organisatie door, en kijken naar financiële, operationele, strategische, juridische en commerciële aspecten. Maar ook naar de groeidoelstellingen, ambities, kansen en risico’s. Onze bevindingen rapporteren we en bespreken we uitgebreid met u. Wijken de uitkomsten af van het beeld dat u voor ogen had? Dan kan het onderzoek aanleiding zijn voor aanpassingen, bijvoorbeeld in de voorwaarden of de verkoopprijs.

Voor meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van due diligence neemt u contact op met:

Geurt Hogenbirk MSc AA RV Directeur - Accountant

g.hogenbirk@fsv.nl

Nathasja Elsbeek RB Senior Belastingadviseur

n.elsbeek@fsv.nl

Scroll naar boven