Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2024

Home » Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2024
Voorlopige aanslag Vennnootschapbelasting 2024

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2024

De belastingdienst heeft onlangs de voorlopige aanslagen vennootschapsbelasting over het boekjaar 2024 verstuurd. Deze aanslagen zijn gebaseerd op gegevens uit het verleden en kunnen daarom onjuist zijn. Heeft de vennootschap geen óf een onjuiste voorlopige aanslag ontvangen, onderneem dan actie!

Te lage voorlopige aanslag?
Als de vennootschap gedurende het jaar te weinig belasting op de voorlopige aanslag betaalt, adviseren wij u een wijziging voor de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting door te geven aan de belastingdienst.
Daarmee voorkomt u dat achteraf ineens veel belasting + rente betaald moet worden. Wij kunnen voor u de voorlopige aanslag aanpassen. Met het verkrijgen van een juiste voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2024 kunt u achteraf een nabetaling met 10% belastingrente voorkomen.

Nog geen voorlopige aanslag?
Heeft de vennootschap nog geen voorlopige aanslag ontvangen en moet zij naar verwachting belasting betalen, dan hoeft u niet te wachten tot de definitieve aanslag wordt opgelegd. Wij kunnen voor u een voorlopige aanslag
aanvragen. De vennootschap betaalt dan maandelijks een bedrag aan belasting. Bij de definitieve belastingberekening worden deze bedragen verrekend.

Let op! Geen uitstel van betaling bij verlaging van de voorlopige aanslag
Het kan natuurlijk ook zijn dat de voorlopige aanslag te hoog is vastgesteld. De voorlopige aanslag kan dan verlaagd worden. Wij kunnen u ook hiermee van dienst zijn.

Er wordt geen uitstel van betaling verleend voor openstaande voorlopige aanslagen. Indien wij de voorlopige aanslag voor u wijzigen, zal de belastingdienst dat verzoek binnen enkele weken verwerken. In de praktijk betekent dit, dat u hooguit nog één termijn moet voldoen voordat de voorlopige aanslag is aangepast door de belastingdienst.

Wij raden u aan de eerste betalingstermijn(en) steeds tijdig te voldoen en de hoogte van uw betaling pas te verlagen nadat u daarover bericht van de belastingdienst hebt ontvangen. Zo worden eventuele boetes voorkomen.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben of uw wijzigingen willen doorgeven, neemt u dan contact op met uw contactpersoon binnen FSV.

In het geval u over het voorgaande reeds contact heeft gehad, hoeft u uiteraard niet meer te reageren op  dit bericht of pas te reageren als de situatie van de vennootschap gedurende het jaar wijzigt.

Read this post in English.

Scroll naar boven