Nieuws

Nieuws

Werknemer weigert ander werk in coronatijd | FSV Arbeidsrecht
Arbeidsrecht

Werknemer weigert in coronatijd ander werk, dan (mogelijk) geen loon

De coronacrisis grijpt ook economisch diep in. Zo waren en zijn de restaurants gesloten. Hierdoor kunnen werknemers, zoals bijvoorbeeld obers en serveersters, hun werk niet doen.
Mag een werkgever in zo’n situatie dan van een werknemer verlangen dat hij ander werk verricht? Daarover ging de procedure bij de Rechtbank Rotterdam van 3 november 2020.

Lees verder »
FSV Special Eindejaarstips 2020
Specials

Special Eindejaarstips 2020

Wat kunt u als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten die voor 1 januari 2021 geregeld moeten zijn? Op welke zaken moet u zich als werkgever voorbereiden op het nieuwe jaar? Wilt en kunt u nog een schenking doen aan uw (klein)kinderen? Deze zaken en meer staan in de Eindejaarstips 2020.

Lees verder »
FSV Nieuwsbrief November
Nieuwsbrieven

FSV Nieuwsbrief November 2020

In deze nieuwsbrief o.a.: Top 10 eindejaarstips | NOW 3.0 aanvragen vanaf 16 november | Ook belastinguitstel voor ‘nieuwe’ gevallen | TVL eenmalig ook voor andere sectoren

Lees verder »
FSV Eindejaarswebinar 2020
Nieuws

Eindejaarswebinar 2020

Op dinsdag 17 november a.s. praten onze specialisten u weer bij over actuele onderwerpen op het gebied van Zaken, Cijfers & Recht. Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »
ZZP-er of toch werknemer? | FSV Arbeidsrecht
Arbeidsrecht

ZZP’er? Of toch werknemer?

Op 6 november 2020 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan over de vraag of er sprake was van een arbeidsovereenkomst (ECLI:NL:HR:2020:1746). Deze uitspraak is echter ook van belang voor zzp’ers en freelancers.

Lees verder »
Brexit Webinar
Nieuws

Brexit Webinar

Bent u klaar voor de Brexit? Het is nu tijd om actie te ondernemen. In dit webinar zullen deskundigen op het gebied van indirecte en directe belastingen binnen het Nexia-netwerk enig licht werpen op wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent.

Lees verder »
FSV Nieuwsbrief Oktober 2020
Nieuwsbrieven

FSV Nieuwsbrief Oktober 2020

In deze nieuwsbrief o.a.: Now 3.0: wat zijn de voorwaarden? | Top 8 fiscale voorstellen Belastingplan 2021 | Versoepeling voor aflossing belastingschulden | Verdere voorwaarden BIK bekend.

Lees verder »
Een werkgever heeft geen witte jas aan
Arbeidsrecht

Een werkgever heeft geen witte jas aan

In onze eigen juridische praktijk zien we dat werkgevers stress, werkdruk of een conflict soms niet als een ziekte beschouwen. Daarvoor hoef je niet naar de dokter, maar dat moet je samen, als werkgever en werknemer, in gesprek gaan en zo nodig daarover gezamenlijk afspraken maken. De wet zit echter zo niet in elkaar.

Lees verder »
Special Miljoenennota 2021 | FSV Accountants + Adviseurs
Specials

Special Miljoenennota 2021

Het kabinet presenteerde op deze aangepaste Prinsjesdag de Miljoenennota 2021 en het Belastingplan. Dit document bevat voorstellen van het kabinet die de komende periode in het parlement worden behandeld. De voorgestelde maatregelen treden per 1 januari 2021 in werking, tenzij anders is vermeld.

Lees verder »
Scroll naar boven